Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2010

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ σχετικά με τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των απολυμένων της ΟΑ

Η Κυβέρνηση, οι τρεις συναρμόδιοι Υπουργοί (Ρέππας, Λοβέρδος, Παπακωνσταντίνου)  για την εφαρμογή του νόμου (ν.37171/08) για την ρευστοποίηση – ιδιωτικοποίηση του πρωην Δημόσιου Αερομεταφορέα, συνεχίζουν απροκάλυπτα τον εμπαιγμό και κοροϊδία σε βάρος των χιλιάδων μονίμων και συμβασιούχων απολυμένων του πρωην εθνικού αερομεταφορέα.

Κλείνουν τα μάτια μπροστά στην δημιουργία ενός ισχυρότατου ιδιωτικού καρτέλ στις αερομεταφορές (συγχώνευση MIG-AEGEAN). Ενώ τήρησαν και τηρούν κατά γράμμα όλες τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης έναντι των ιδιωτών (οικονομική στήριξη των άγονων γραμμών, ελεύθερες απολύσεις, απουσία Σ.Σ.Ε. με μη τήρησης τις εργατικής νομοθεσίας έναντι των αυθαιρεσιών που συνετίζονται στις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες) υποκρίνονται, κρύβονται, αρνούνται να συναντήσου τους  απολυμένους.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τις επιλογές της. Μόνη ρεαλιστική διέξοδος, συμφέρουσα προς την κοινωνία, είναι η ακύρωση του νόμου της ιδιωτικοποίησης με την επαεθνικοποίηση της ΟΑ, με όρους και κριτήρια ορθολογιστικής λειτουργίας, κοινοβουλευτικού,  κοινωνικού και εργατικού ελέγχου, ουσιαστική ανάπτυξη της δημόσιας εταιρίας για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιστροφή όλων των απολυμένων στις εργασίες τους, δημοκρατικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς διακρίσεις,  σε όλες τις αερομεταφορές, εξασφάλιση της πτητικής ασφάλειας και περιφερειακής συνοχής της χώρας.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά, μέσα και έξω από την Βουλή, θα συνεχίσει τον αγώνα της, ώστε οι απολύσεις, η πολιτική αναλγησία και υποκρισία να λάβουν τέλος.

To Γραφείο Τύπου