Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/03/2010

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ρ/σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στην εκπομπή του Μπ.Αγρολάμπου για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η ΓΣΕΕ είναι πολύ πίσω από τις σημερινές ανάγκες αλλά και από τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, που όπως φαίνεται από έρευνα που κατέθεσε η ίδια, δηλώνουν ετοιμότητα να συμμετάσχουν ακόμα και στις πιο ακραίες μορφές πάλης για να μην περάσουν τα θατσερικής έμπνευσης κυβερνητικά μέτρα.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τη συνεχώς διευρυνόμενη νοθεία στις εκλογές για την εκλογή συνέδρων στη ΓΣΕΕ. Το εκφυλιστικό αυτό φαινόμενο που οδηγεί στη διαμόρφωση πλαστών συσχετισμών δύναμης στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ υπονομεύει τη δημοκρατία, την διαφάνεια και την εναπομείνασα αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Εμείς θα εργαστούμε αφενός για τον αποκλεισμό των νόθων αντιπροσώπων και για το οριστικό ξερίζωμα αυτού του φαινομένου και αφετέρου για να ληφθούν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ αποφάσεις που θα βοηθούν στην ανασυγκρότηση σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Για το προπηλακισμό του Προέδρου της ΓΣΕΕ

Εκτός από τον κύριο Πάγκαλο θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη και όσοι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ προσπάθησαν να φορτώσουν με προβοκατόρικο τρόπο αυτή την απολύτως καταδικαστέα ενέργεια στις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κύκλοι αυτοί του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγουν ταξική και όχι ελληνορωμαϊκή πάλη.

Απʼ ότι φαίνεται, έστησαν συνειδητά την προβοκάτσια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλουν τεχνητά τείχη ανάμεσα σʼ αυτόν και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που αγανακτεί με την εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική.

Για το πρόβλημα δανεισμού της χώρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να δανειοδοτήσει τη χώρα μας η ΕΚΤ με προνομιακούς όρους, ανάλογους με εκείνους που χορηγεί ρευστότητα στις εμπορικές τράπεζες, με επιτόκιο σήμερα 1%.

Η καταλήστευση της χώρας με ληστρικά τοκογλυφικά επιτόκια δεν μπορεί δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί είναι η τέλεια συνταγή για σίγουρη χρεοκοπία.

Εάν η ΕΕ δεν αποφασίσει στην σύνοδο κορυφής της στις 25/03 για συγκρότηση μηχανισμού οικονομικής στήριξης της χώρας μας τότε πρέπει να θέσουμε στη συζήτηση άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως τη στήριξη των διεθνών πρωτοβουλιών για επιβολή μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση των χρεών, τη ρύθμιση του χρέους, την επαναδιαπραγμάτευσή του κλπ.

To Γραφείο Τύπου