Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/03/2010

Δηλώσεις Ν.Χουντή και Π.Λαφαζάνη για το θέμα του ΟΤΕ μετά τη συνάντηση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, εξερχόμενοι από την συνάντηση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννη Τέντε, στον οποίο παρέδωσαν υπόμνημα, σχετικά με την αγοραπωλησία του ΟΤΕ, η οποία κρίνεται ότι παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, μεταξύ άλλων, δήλωσαν τα ακόλουθα:

Ν.Χουντής:

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά την υπόθεση Siemens. Το ελληνικό και το γερμανικό δημόσιο λειτούργησαν ως εκβιαστές και κλεπταποδόχοι ζημιώνοντας χιλιάδες μικρομετόχους και ασφαλιστικά ταμεία, όπως επιβεβαίωσε και η κατηγορηματική απάντηση της Κομισιόν. Με το υπόμνημα μας ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει υπό εποπτεία το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ, να μην μπορεί να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις μέχρι να λυθεί το θέμα της παράνομης μεταβίβασης των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.»

Π.Λαφαζάνης:

«Τα γερμανικά συμφέροντα δεν είναι δυνατόν να αποτελούν «κράτος εν κράτη» σʼαυτήν την χώρα. Την ίδια ώρα που οι γερμανικές αρχές κάνουν τον εισαγγελέα απέναντι στη χώρα μας, την ίδια ώρα χρειάζεται να κινηθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να ασκήσει δίωξη σε βάρος της Deutsche Telekom και του γερμανικού δημοσίου, που είναι ο κύριος μέτοχός της, για την εξαπάτηση χιλιάδων μικρομετόχων και ιδιαίτερα των ασφαλιστικών ταμείων που είχαν επενδύσει στον ΟΤΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί αμέσως για ακυρώσει την παράνομη και σκανδαλώδη πώληση του ΟΤΕ.»

To Γραφείο Τύπου