Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/03/2010

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική πολιτική 2009-2010

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική Πολιτική 2009-2010, που κατέθεσε σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, παρότι προβλέπει συνέχιση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας εντός του 2010, πανηγυρίζει, σχεδόν, για τα βαθύτατα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και την καλεί να τα εφαρμόσει απαρέγκλιτα, χωρίς δισταγμούς, αναβλητικότητα και υπαναχωρήσεις.   

Για άλλη μια φορά η Τράπεζας της Ελλάδας, με τέτοιου είδους κατευθύνσεις, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και εξωθεί την οικονομία σε πολύ μεγαλύτερη,  βαθύτερη και μακροχρόνια ύφεση, από το 2% των προβλέψεών της.

Ο φαύλος κύκλος στον οποίο, κατά την Τράπεζα της Ελλάδας, έχει εμπλακεί η ελληνική οικονομία είναι αυθεντική απόρροια και εξέλιξη των μονότονων δογμάτων ιδιωτικοποίησης, απορρύθμισης, απελευθέρωσης των αγορών και λιτότητας, που επί χρόνια εισηγείται η Τράπεζα της Ελλάδας και εν πολλοίς εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η περεταίρω εμμονή στην πλήρη και απόλυτη εφαρμογή των παραπάνω νεοφιλελεύθερων μονεταριστικών δογμάτων, που προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδας, αποτελεί την καλύτερη συνταγή για να δοθεί η χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία.  

To Γραφείο Τύπου