Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/03/2010

Μήνυμα για την επέτειο της 25η Μαρτίου του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Το τμήμα Ελληνισμού της Διασποράς της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ απευθύνει θερμό πατριωτικό χαιρετισμό με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου σε όλους τους Έλληνες/δες που ζουν μακριά από την πατρίδα .

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα - διαχρονικής σημασίας - για τις δυνατότητες των λαών να ανατρέπουν τους συσχετισμούς δύναμης, να επιβάλουν τη θέλησή τους.

Όπως όλοι γνωρίζουν είναι λίγα τα έθνη και οι χώρες του κόσμου που έχουν την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού.

Σε μία εποχή έξαρσης τού ρατσισμού και της ξενοφοβίας, του εθνικισμού, τής βαρβαρότητας και των στρατιωτικών επεμβάσεων για την επιβολή υποτίθεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός, δεν μπορούν παρά να είναι υπέρ των αρχών τού διεθνούς δικαίου, τής καλής γειτονίας και τής συνεννόησης,  υπέρ τού διαλόγου για την σταθερότητα και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Η φετινή - 189η  - επέτειος συμπίπτει με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ελλάδα που δίνονται για την υπεράσπιση αυτονόητων στοιχειωδών δικαιωμάτων. Οι στιγμές που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα απαιτούν την ενεργοποίηση όλων ώστε να σταματήσει η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η βίαιη μείωση των εισοδημάτων, η εργοδοτική αυθαιρεσία, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η συρρίκνωση των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Για να μην πληρώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης οι οικονομικά αδύνατοι.

Σε μία περίοδο πού διασύρονται και αμφισβητούνται τα ιδανικά, πού κυριαρχεί ο ατομισμός, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός τής διασποράς δεν μπορούν παρά να είναι με τούς αγώνες για τις κοινωνικές και πολιτικές αξίες τού ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τής οικολογικής ευαισθησίας.

Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την αλλαγή των συσχετισμών και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Ο αγώνας για την ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη είναι πάντα επίκαιρος.

Τμήμα Ελληνισμού της Διασποράς