Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/08/2004

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ σχετικά με τις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΤΕ για συρρίκνωση κατά 50% του προσωπικού του ΟΤΕ

Σχετικά με τις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΤΕ, κ.Βουρλούμη για συρρίκνωση κατά 50% του προσωπικού του ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Βουρλούμης, εάν ενδιαφέρονταν πραγματικά για τον ΟΤΕ, θα έπρεπε να δείξει τόλμη όχι για να μειώσει το έτσι και αλλιώς συρρικνωμένο μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ κατά 9.000 θέσεις εργασίας προσωπικό του, αλλά για να αντιμετωπίσει τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν σε απαξίωση και χρεοκοπία τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας. Τέτοιες αιτίες είναι:

Είναι πρόκληση και ντροπή ο κ. Βουρλούμης να απειλεί με απολύσεις τους εργαζόμενους του ΟΤΕ σε μια περίοδο μάλιστα που οι τεχνικοί του, παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και το απαξιωμένο τεχνολογικά υλικό του, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποτρέψουν πιθανό τηλεπικοινωνιακό και τηλεοπτικό μπλακ άουτ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ.Βουρλούμης, όμως, δεν θέλει να εξυγιάνει τον ΟΤΕ αλλά να ανοίξει τον δρόμο στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με την εκχώρηση και του μάνατζμέντ του σε ιδιώτες.

Ο ΣΥΝ θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων του ΟΤΕ και των συνδικάτων τους ώστε να διασώσουν ό,τι μπορεί να διασωθεί από την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας ενόψει των νέων τυχοδιωκτικών και αντικοινωνικών πολιτικών.

To Γραφείο Τύπου