Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/03/2010

Ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Στη συνεδρίασή της η ΚΠΕ του ΣΥΝ στις 27/03/2010 συζήτησε και αποφάσισε για τα κείμενα των Πολιτικών Θέσεων που θα συζητήσουν τα μέλη του ΣΥΝ στις Πολιτικές Κινήσεις κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών.

Το κείμενο των Πολιτικών Θέσεων που είχε διαμορφωθεί αρχικά στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ μαζί με τις ενσωματωμένες τροποποιήσεις που έγιναν αποδεκτές, τις διαφορετικές εκδοχές και προσθήκες που μειοψήφισαν, πλειοψήφησαν με 68 ψήφους υπέρ.

Το εναλλακτικό κείμενο που κατέθεσε η Ανανεωτική Πτέρυγα πήρε 20 ψήφους ενώ 7 μέλη της ΚΠΕ ψήφισαν λευκό και 2 μέλη απείχαν.

Επίσης κατατέθηκαν μια σειρά εναλλακτικών εκδοχών στα ζητήματα της οικονομικής κρίσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες δεν υπερψηφίστηκαν.

Το σύνολο των κατατεθειμένων τροπολογιών και εκδοχών θα συζητηθούν στις οργανώσεις του κόμματος.

Το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Ιουνίου.

Η ΚΠΕ δεν προτείνει να συζητηθούν καταστατικές αλλαγές στο Έκτακτο Συνέδριο ενώ στην αντίστοιχη ψηφοφορία που έγινε 39 μέλη ψήφισαν υπέρ της συζήτησης και 43 μέλη κατά.

Οι προσυνεδριακές διαδικασίες θα ξεκινήσουν από τις 12 Απριλίου ενώ το μέτρο για εκλογή αντιπροσώπων θα είναι 1 προς 12.

Επίσης η ΚΠΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του υπεύθυνου για τα θέματα Αυτοδιοίκησης, Αλέκου Φλαμπουράρη σχετικά με την τακτική του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την θέση του ΣΥΝ για την Διοικητική Μεταρρύθμιση.