Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/08/2004

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλου για τις εξελίξεις στο θέμα Τζέκου - Κεντέρη - Θάνου και ΔΟΕ

Οι διαδικασίες που σέρνονται αποτελούν προκλητικές παραστάσεις υποκρισίας και κουτοπονηριάς. Τα παρασκήνια θριαμβεύουν και η αλήθεια, η ευαισθησία και η ευθύνη περιφρονούνται.

Μάλλιασε η γλώσσα μου να μιλάω επί πέντε και πλέον χρόνια στη Βουλή και εκτός Βουλής για τη μάστιγα του Ντόπινγκ και την προκλητική εγκατάστασης της και στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί να σέρνει απ’ την μύτη την Πολιτεία, την κοινωνία και την Κοινή Λογική ο οιοσδήποτε κ. Τζέκος, για τον οποίο προ πολλού πολιτικά στελέχη της σημερινής και προηγουμένων κυβερνήσεων, αθλητικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι ξέρουν πολλά και συγκεκριμένα.

Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο, δρα εκμεταλλευόμενο την συνένοχη σιωπή, την υποκριτική δημαγωγία και τους πανίσχυρους μηχανισμούς συμφερόντων.

Πρέπει να σπάσει το απόστημα, η λύτρωση απ’ όλον αυτό τον εξευτελισμό μόνο με την αλήθεια μπορεί να έρθει. Έχουμε καλούς και ικανούς αθλητές, όπως έχουμε και μια ευαίσθητη κοινή γνώμη που δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν.

Θα ζητήσω στη Βουλή να συγκροτηθεί ειδική εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος και κυρίως για την εξέταση μέτρων και προτάσεων για την προστασία Κοινωνίας και Πολιτείας, αθλητών και οικογενειών από την Μάστιγα του Ντόπινγκ.

To Γραφείο Τύπου