Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/03/2010

Ελλείψεις και διοικητικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Δράμας

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Έξι μήνες μετά τις εκλογές και παρατηρείται μεγάλη απόκλιση μεταξύ των όσων προεκλογικά υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ, των όσων δήλωνε η κ. Υπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις και της σημερινής δραματικής κατάστασης στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Εκτός από κάποιες διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να αποτραπούν καταστροφικές εξελίξεις από την αλλοπρόσαλλη και διαλυτική πολιτική που άσκησε η προηγούμενη κυβέρνηση, κανένα άλλο μεγάλο και σοβαρό μέτρο δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή για τη διασφάλιση και βελτίωση της δωρεάν, καθολικής  και ποιοτικής δημόσιας υγείας.

Οι επιβαλλόμενες από το Σύμφωνο Σταθερότητας περικοπές στους πόρους, στις  υποδομές, στο προσωπικό και στους μισθούς των εργαζομένων, έχουν δραματικές επιπτώσεις και στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Ήδη οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων υπολειτουργούν, τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν ορίσθηκαν και οι προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού δεν πραγματοποιούνται. Μέσα στο γενικευμένο κλίμα της απαξίωσης του ΕΣΥ και της επιδίωξης να στραφούν οι πολίτες στην ιδιωτική περίθαλψη, κάθε νοσοκομείο έχει και τα δικά του ιδιαίτερα και χρόνια τις περισσότερες φορές  προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Δράμας χρονίζει η αρνητική κατάσταση λόγω κακής διοικητικής λειτουργίας και ποικίλων ελλείψεων προσωπικού. Στο θέμα έχουμε αναφερθεί τελευταία με ερώτησή μας με αρ.πρ. 3078/21-12-2009, για την οποία δεν λάβαμε ακόμη απάντηση. Το Νοσοκομείο όμως εξακολουθεί να παραμένει χωρίς διοικητή με αποτέλεσμα δυσμενείς επιπτώσεις στην περίθαλψη και νοσηλεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Δράμας.

Κατόπιν των παραπάνω,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

•    Θα προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση νέου Διοικητή ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας προς όφελος εργαζομένων και ασθενών;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου