Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/08/2004

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ για τις συνεχείς αποκαλύψεις για το ντόπινγκ

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, μετά τη σημερινή της συνεδρίαση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αυτές στις μέρες, με αφορμή τις συνεχείς αποκαλύψεις για το ντόπινγκ, από πολλές πλευρές �οι οποίες έως χθες σιωπούσαν- ασκείται κριτική σε όλους. Στην κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία στέκεται αμήχανη απέναντι στο πρόβλημα. Στο ΠΑΣΟΚ, που ανέχθηκε τα κυκλώματα και έστησε το σημερινό αθλητικό οικοδόμημα.

Οι όποιες κριτικές για αποσιώπηση του προβλήματος ντόπινγκ στη χώρα μας δεν αγγίζουν τον ΣΥΝ, που μίλησε γι αυτό σε ειδική καμπάνια ακόμα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΝ τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα, όταν ακόμα το να θίξεις «εθνικούς ήρωες» ήταν για πολλούς πράγμα επικίνδυνο.

Πριν από τρία χρόνια θίξαμε όλα όσα σήμερα αποτελούν σημείο αναφοράς:

>> Τις αιτίες που δημιουργούν το ντόπινγκ, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την πολιτική εκμετάλλευσή του,

>> Την έλλειψη στρατηγικής και αντι-ντόπινγκ προγράμματος από την πολιτεία,

>> Για τα κυκλώματα που μόλις σήμερα κάποιοι ανακάλυψαν,

>> Για τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, τον ρόλο των αθλητικών Ομοσπονδιών και συνολικά του αθλητικού πελατειακού συστήματος.

Ο ΣΥΝ, σε ειδική ημερίδα για το ντόπινγκ, κατέθεσε σχέδιο από 12 προτάσεις, η πλειοψηφία των οποίων δεν έγινε αποδεκτή από την τότε κυβέρνηση και οι οποίες παραμένουν απολύτως επίκαιρες. Επανειλημμένα καταθέσαμε ερωτήσεις στη Βουλή για όλα τα θέματα τα οποία αγγίζουν το ντόπινγκ.

Είμαστε ο πολιτικός φορέας που μίλησε έγκαιρα και δυστυχώς δικαιώθηκε στις προβλέψεις του. Γι αυτό θα ζητήσουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη Βουλή, προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος και θα τοποθετηθούμε την επόμενη εβδομάδα σε ειδική συνέντευξη Τύπου.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού