Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/03/2010

Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες στο Έλος - Ανακοίνωση ΝΕ Αχαΐας ΣΥΝ

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τις καταστροφικές  εργασίες που πραγματοποιούνται στο έλος της Αγυιάς, τις οποίες θεωρούμε ιδιαίτερα ανησυχητικές για τη διαχείριση και προστασία του έλους. Εργασίες που στόχο έχουν την διευκόλυνση της εγκατάστασης σκηνών μοτοσικλετιστών της Harley-Davidson στο πλαίσιο συνάντησής τους το Μάιο. Συνάντηση που σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα θα συγκεντρώσει περίπου 10.000 άτομα σε ένα υγρότοπο που βρίσκεται ουσιαστικά εντός της πόλης μας, που χρήζει προσεκτικής διαχείρισης και προστασίας σύμφωνα με τις μελέτες διαχείρισης και ανάδειξης που έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί.

Η άποψη των οικολογικών οργανώσεων και η δική μας είναι ότι αυτό το οικοσύστημα προσφέρεται για αναψυχή, ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρησή του αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Αντί για αυτό με ευθύνη των Δημοτικών Αρχών και της Κεντρικής Εξουσίας υποβαθμίζεται συστηματικά και συνεχώς με την απόρριψη μπαζών - σκουπιδιών, τη διάνοιξη νέων δρόμων και τη συρρίκνωσή του από τις καταπατήσεις.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι εργασίες και να εφαρμοστούν επιτέλους άμεσα τα διαχειριστικά μέτρα που προβλέπουν οι μελέτες για την προστασία και ανάδειξη αυτού του πολύτιμου οικοσυστήματος. 

Η Γραμματεία της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΝ