Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/08/2004

Για το μείζον πρόβλημα των αναβολικών

Μετά τα όσα συνέβησαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας, σχετικά με τη χρήση αναβολικών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ελληνικός λαός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ανεξέλεγκτη χρήση τους, που ως γνωστό αποτελεί τη «σκοτεινή πτυχή» των Αγώνων σε διεθνές επίπεδο.

Ταυτόχρονα αποκαλύφτηκε ότι και στη χώρα μας έχουν διατεθεί κρατικά κονδύλια σε εταιρίες με αδιαφανείς και απροσδιόριστους σκοπούς για την προώθηση δήθεν του πρωταθλητισμού.

Οι αποκαλύψεις αυτές υποδηλώνουν την ύπαρξη και την έκταση κυκλώματος και σε εθνικό επίπεδο, που εμπλέκει αθλητές, προπονητές, αθλητικούς παράγοντες, επιχειρηματίες ακόμα και πολιτικούς στο όνομα ενός κρατικοδίαιτου αθλητισμού.

Επειδή το νυστέρι πρέπει να μπει βαθιά για να αντιμετωπισθεί η νέα μάστιγα των αναβολικών που έχουν εισβάλει ακόμα και σε σχολικά γυμναστήρια και χορηγούνται ακόμα και σε εφήβους που ασχολούνται με τον σχολικό αθλητισμό, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θεώρησε χρέος του να ζητήσει από τη Βουλή τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των πτυχών του προβλήματος και κυρίως για την προώθηση μέτρων και προτάσεων προστασίας της κοινωνίας και της πολιτείας, των αθλητών και των οικογενειών τους από τη μάστιγα του ντόπιγκ, αλλά και τον ανακαθορισμό της αθλητικής ιδέας και την απομάκρυνση του αθλητισμού από την εμπορευματοποίηση.

Με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παίρνουμε την πρωτοβουλία διαβούλευσης με τα Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου μέσα από διαφανείς διαδικασίες της Βουλής να υπάρξουν και να προωθηθούν τα αναγκαία μέτρα που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη μάστιγα.

To Γραφείο Τύπου