Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/03/2010

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας για την αριστερή ανασύνθεση

Από την απάντηση του συντρόφου Γραμματέα της ΚΠΕ στην ανακοίνωσή μας βγάζουμε τα εξής συμπεράσματα:

•    Οι άμεσες οργανωτικές ρυθμίσεις – προτάσεις για το κόμμα θα ενσωματωθούν στον απολογισμό της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

•    Η πρόταση της απερχόμενης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα παραπέμπει τις προτεινόμενες στην Επιτροπή Θέσεων καταστατικές ρυθμίσεις σε καταστατικό συνέδριο του κόμματος σε ένα χρόνο.

Η γνώμη μας είναι ότι η απερχόμενη ΚΠΕ δεν έχει την πολιτική δικαιοδοσία να παραπέμψει (και μάλιστα μέσω απολογισμού) το θέμα των οργανωτικών και καταστατικών αλλαγών στις καλένδες. Ακόμα και αν συμφωνούσαμε με την πρόταση  για την διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου σε ένα έτος αυτό θα έπρεπε να είναι είτε απόφαση συνεδρίου είτε απόφαση προγραμματισμού της νέας ΚΠΕ.

Το ουσιαστικό όμως θέμα παραμένει. Οι περιφερειακές συσκέψεις ανέδειξαν με σαφήνεια την διάθεση των μελών και των μεσαίων στελεχών για οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές ώστε να ξεφύγουμε από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βρέθηκε το κόμμα.

Καμία απερχόμενη συλλογική ή μη ηγεσία δεν δικαιούται να κάνει παρελκυστική πολιτική και ιδιαίτερα στα ζητήματα αυτά χάριν μιας αμφιβόλου ποιότητας εσωκομματικής  ισορροπίας.   

Τέλος δηλώνουμε ότι η υπομονή μας και επιμονή μας είναι ανεξάντλητη και αυτό θα αποδειχθεί και στην πορεία προς το 6ο Συνέδριο, πορεία που θα είναι σύμφωνη με τις καταστατικές προβλέψεις.