Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2010

Ο Κεν Κόουτς και το Ιδρυμα Ράσσελ - Υπέρ της κοινής δήλωσης ΣΥΝ- ODP για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών

Ο Κεν Κόουτς, ένας από τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού αντιπυρηνικού κινήματος, πρώην Ευρωβουλευτής του Εργατικού κόμματος Βρετανίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπέρτραντ Ράσσελ για την Ειρήνη, χαιρετίζει την πρόσφατη δήλωση ΣΥΝ- ODP για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας – Τουρκίας.

Στο σχετικό μήνυμα του προς το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ τονίζει:

«Επί πολλά χρόνια το Ίδρυμα Ράσσελ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Είμαστε ευγνώμονες στους φίλους μας και στις δύο χώρες που μας κρατούν ενήμερους για ό,τι συμβαίνει εκεί. Στο πνεύμα αυτό, αντλούμε μεγάλη ενθάρρυνση από την σημαντική  κοινή δήλωση των Προέδρων του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης – ODP.

Ειδικότερα, μοιραζόμαστε την ανησυχία σας για τις αρνητικές επιπτώσεις του κυνηγητού των εξοπλισμών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην οικονομία και στην απασχόληση. Όπως και εσείς αναφέρετε, η οικονομική κρίση εντείνεται από τις υπερβολικές δαπάνες για εξοπλισμούς και η μείωση τους θα μπορούσε να απελευθερώσει σημαντικούς πόρους για την οικονομική και οικολογική ανάπτυξη και των δύο χωρών.

Επίσης, συνυπογράφουμε την κοινή σας έκκληση για μια ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο, ελεύθερη από ξένες βάσεις. Η Βρετανία διατηρεί επί μακρόν στρατιωτικές βάσεις στο νησί.  Τα τελευταία χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και  απαιτήθηκε η χρήση τους από τις ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ.

Παρακαλούμε κρατήστε μας ενήμερους για τις παραπέρα εξελίξεις στην πρωτοβουλία σας υπέρ των ειρηνικών σχέσεων στην περιοχή».