Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/04/2010

Δήλωση Βαγγ. Αποστόλου, Π.Γ. ΣΥΝ, σχετικά με τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαιθριους χώρους

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, με αφορμή τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους που εξήγγειλε η Υπουργός ΠΕΚΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχίζει την υλοποίησή της με την νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών. Ο δρόμος αυτός αναμένεται μακρύς αφού αυτό που ξεκίνησε σήμερα η κυβέρνηση με τους κατόχους παράνομων ημιυπαίθριων χώρων θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο με αυτούς που θα περιμένουν στις επόμενες στάσεις: τους μέχρι σήμερα πάσης φύσεως αυθαιραιτούντες και καταπατητές αλλά και αυτούς που με την σημερινή της πράξη η κυβέρνηση έκλεισε το μάτι.

Είναι να απορεί κανείς με τις δηλώσεις σεβασμού της κας Υπουργού ΠΕΚΑ προς το ΣτΕ όταν πλέον είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση σκοντάφτει σε πρόσφατη νομολογία του.

Πρόκειται για μια ακόμη περιβαλλοντοκτόνο ρύθμιση, οι συνέπειες της οποίας δεν πρόκειται να αντισταθμιστούν με τη χρήση των έτσι και αλλιώς χαμηλών προστίμων για περιβαλλοντικούς σκοπούς, ακόμη και αν έφταναν στο ύψος των αντικειμενικών τιμών των νομιμοποιούντων αυθαιρέτων κατασκευών.

To Γραφείο Τύπου