Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/04/2010

Δηλώσεις εκπρόσωπου Τύπου Π. Σκουρλέτη για οικονομία, ΔΝΤ και για μείωση ελλείμματος προϋπολογισμού

Για εξελίξεις στην Οικονομία και ΔΝΤ

Οι άστοχοι και αντιφατικοί χειρισμοί  χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά της κυβέρνησης  όλο το προηγούμενο διάστημα. Πρώτα η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι τη λύση του ΔΝΤ, διέρρευσε την πιθανότητα δανεισμού από την Ασία, αποδέχθηκε τη συμφωνία των Βρυξελλών, αμέσως μετά μίλησε για την αναθεώρησή της, για να υποστηρίξει σήμερα πως δεν ζητά να αλλάξει τίποτα.

Η προσφυγή στο ΔΝΤ, με τις ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα μας που έχει μια τέτοια επιλογή, βρίσκεται επί θύραις. Η ευθύνη μιας τέτοιας επιλογής βαραίνει την κυβέρνηση.

Το συμπέρασμα είναι πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα σχέδιο, καμιά πρόταση αλλαγής του σημερινού ευρωπαϊκού πλαισίου που θα περιορίζουν τη δράση των κερδοσκοπικών αγορών. Μια τέτοια άλλωστε προοπτική είναι και η μόνη που εγγυάται την ευρωπαϊκή συνοχή.

Αντίθετα, ακολουθεί ένα λάθος δρόμο, κοινωνικά άδικο και οικονομικά αναποτελεσματικό.

Το δρόμο της ύφεσης και της κοινωνικής χρεοκοπίας.

Για δηλώσεις κυβέρνησης για μείωση ελλείμματος Προϋπολογισμού

ΟΙ πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τη μείωση του φετινού ελλείμματος του προϋπολογισμού δημιουργούν μια ψεύτικη εικόνα, γιατί βασίζονται σε τρεις λόγους που δεν θα υφίστανται το αμέσως επόμενο διάστημα. Τα έσοδα από το ΕΤΑΚ, την έκτακτη εισφορά και τα τέλη των αυτοκινήτων.

Αντίθετα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο σκέλος των εσόδων λόγω των  υφεσιακών μέτρων της κυβέρνησης τους αμέσως επόμενους μήνες.

To Γραφείο Τύπου