Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/04/2010

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία που αφορούν την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και τον υψηλό πληθωρισμό

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την καθίζηση κατά 9,2% της βιομηχανικής παραγωγής το Φεβρουάριο, τη μεγάλη άνοδο στο 3,9% του πληθωρισμού το Μάρτιο, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση: 

Τα αλλεπάλληλα αντικοινωνικά κυβερνητικά πακέτα μέτρων δεν επιφέρουν μόνο μια πολύ βαθιά ύφεση στην οικονομία, αλλά και τη χαριστική βολή στο παραγωγικό και βιομηχανικό δυναμικό της χώρας, το οποίο ήδη είχε καταρρεύσει εξαιτίας των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών εδώ και δεκαετίες.

Ακόμα χειρότερα, η βαθιά ύφεση και η παραγωγική ερήμωση της χώρας συνοδεύονται κατά πρωτοφανή τρόπο από την ανεξέλεγκτη εκτίναξη των τιμών και τον σταθερά ανερχόμενο υψηλό πληθωρισμό, όπως επιβεβαιώνουν τα σχετικά στοιχεία για το μήνα Μάρτη. 

Το εκρηκτικό μείγμα βαθιάς ύφεσης, υψηλού πληθωρισμού, κατάρρευσης της αγοράς, συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων, τραπεζικής λεηλασίας και υψηλών επιτοκίων δανεισμού, δείχνει ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό «Βατερλό».

Ζούμε την πλήρη αποτυχία και παταγώδη χρεωκοπία μιας αδίστακτα νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, που έχει παραδώσει τη χώρα, χωρίς καμιά αντίσταση, στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και τους κυρίαρχους της Ε.Ε. , ενώ την οδηγεί σε μια μεγάλη πανωλεθρία.

Αυτή την ώρα μόνο η μεγάλη ενωμένη αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων και ο παλαϊκός ξεσηκωμός μπορούν να στείλουν ένα διπλό μήνυμα ότι η χώρα δεν πρόκειται να αποδεχθεί το σφαγείο του ΔΝΤ και την υποθήκευση του μέλλοντός της για δεκαετίες και ότι μπορεί να ακολουθήσει ένα διαφορετικό ανορθωτικό, προοδευτικό και σοσιαλιστικό δρόμο.

To Γραφείο Τύπου