Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/04/2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup

Η αποσαφήνιση των όρων του σχεδίου στήριξης που προσφέρει στη χώρα μας το Eurogroup και το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ότι απουσιάζει η στοιχειώδης πολιτική βούληση για στήριξη της ζώνης του ευρώ, καθώς και η στοιχειώδης κοινοτική αλληλεγγύη για στήριξη της Ελλάδας. Ο μηχανισμός αυτός, πέραν των άλλων, εισάγει τη λογική του ΔΝΤ στην ευρωζώνη και δεν είναι ικανός να προστατεύσει ούτε το ευρώ αλλά ούτε και τη χώρα μας από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών. Το μόνο που φαίνεται με βεβαιότητα να επιφέρει είναι νέα επώδυνα, υφεσιακά μέτρα, που θα βυθίσουν τη χώρα σε ένα βαθύ και παρατεταμένο τέλμα.

Η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να ζητήσει την ενεργοποίηση ενός τέτοιου μηχανισμού, που μας οδηγεί στην αγκαλιά του ΔΝΤ και έχει ως προαπαιτούμενο τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων.

Οι αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη αποτελούν σήμερα τη ζωντανή ελπίδα για την αναστροφή της πορείας στη χώρα μας, αλλά και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

To Γραφείο Τύπου