Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/04/2010

Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους Ε.Γ. του ΣΥΝ: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Δήμου Ζακύνθου και των φορέων εποπτείας του. Να στηριχτούν οι κοινωνικές δομές που βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Ο Γιάννης Τόλιος μέλος της Ε.Γ. του ΣΥΝ και τα στελέχη του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου (Ανδρέας Κλαυδιανός μέλος της ΚΠΕ, Νίκος Ποταμίτης γραμματέας ΝΕ, Μαρία Χαϊκάλη και Κώστας Χούσας από τη ΝΕ Ζακύνθου), συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους του Δήμου που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση για μη καταβολή δεδουλευμένων. Κατά τη συνάντηση από το προεδρείο του Συλλόγου έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Δήμο και σε φορείς εποπτείας του.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας ο Γ.Τόλιος τόνισε:

Ο ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν το αίτημα 100 εργαζόμενων στο δήμο για άμεση καταβολή δεδουλευμένων, όπως και στους εργαζόμενους σε φορείς εποπτείας του (Επιχείρηση Δημοτικής Ανάπτυξης).

Καταδικάζει την πολιτική ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και ζητά την πρόσληψη προσωπικού με διαφανείς διαδικασίες για την κάλυψη διαρκών και πάγιων αναγκών.

Απαιτεί την άμεση οικονομική στήριξη κοινωνικών δομών του δήμου που βρίσκονται υπό κατάρρευση (5 βρεφονηπιακών σταθμών κά).

Συμπαρίσταται τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αποδοκιμάζει τις απόπειρες δημιουργίας αντιθέσεων μεταξύ των εργαζόμενων. Επισημαίνει ότι η ενιαία κοινή δράση αποτελεί προϋπόθεση για την επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων και γενικότερα την απόκρουση των σκληρών κυβερνητικών μέτρων που προωθούνται στο όνομα τάχα αντιμετώπισης της κρίσης.

Τέλος τονίστηκε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το θέμα των εργαζόμενων στη Βουλή καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

To Γραφείο Τύπου