Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/04/2010

Δήλωση Παναγιώτη Ρήγα, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Θεωρώ ότι σε αυτό το Έκτακτο Συνέδριο θα έχει έναν ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό η επιλογή μας να υπάρξει ενιαία λίστα στην εκλογή της νέας ΚΠΕ με μειωμένο ποσοστό σταυροδοσίας, αντί για τέσσερις και πέντε λίστες. Αυτό προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη όλων. Από μια τέτοια κίνηση θα κέρδιζε το κόμμα, δεν θα έχανε κανένας.

Ο πολυτασικός χαρακτήρας του κόμματος είναι δεδομένος και αδιαμφισβήτητος. Αυτό που προβάλλει σήμερα σαν ζωτική ανάγκη για το κόμμα μας, είναι η ουσιαστική ενίσχυση της πολυφωνικής, δημοκρατικής του λειτουργίας, της ενίσχυσης του ρόλου του κομματικού μέλους, της σταθερής επιδίωξης των συνθέσεων.

Αν πάλι κάποιοι επιθυμούν τη διαμόρφωση ξεχωριστής λίστας, αποτελεί δημοκρατικό, καταστατικό τους δικαίωμα.  Στην περίπτωση αυτή, θεωρώ ως απόλυτα λογικό να συγκροτήσουν κοινή συνθετική λίστα όσοι και όσες συνέπεσαν στη στήριξη του κειμένου – κορμού της πλειοψηφίας της Επιτροπής Θέσεων. Αναφέρομαι στη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου και όχι νέας τάσης. Πιστεύω ότι μια τέτοια επιλογή θα εγκαινίαζε μια νέα εποχή για την εσωκομματική μας ζωή.

To Γραφείο Τύπου