Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/04/2010

Καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στις κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου Μελισσίων

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Απλήρωτοι από το μήνα Ιανουάριο του έτους 2010 είναι οι περίπου 20 εργαζόμενοι στις Κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου Μελισσίων. Η αδυναμία αυτή της μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών αποδίδεται στη μη ψήφιση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η καταβολή των αποδοχών των υπολοίπων 200 εργαζομένων για το 1ο τρίμηνο του έτους 2010  φέρεται ότι γίνεται με την ισχύουσα νομοθεσία, με βάση τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους και προκύπτει πρόβλημα για την συνέχιση της καταβολής τους πέραν του τριμήνου.

Παράλληλα αναφέρεται ότι  ο Δήμος, λόγω της κατάστασης αυτής,  αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά προβλήματα για την προμήθεια βασικών ειδών για τη λειτουργία του.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

•    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί  για την άμεση καταβολή των αποδοχών των 20 εργαζομένων στις κοινωφελείς επιχειρήσεις  του Δήμου Μελισσίων, καθώς και για τη διασφάλιση της μελλοντικής ομαλής – τακτικής καταβολής των αποδοχών στο σύνολο των εργαζομένων;

•    Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει για την εξεύρεση λύσης, αναφορικά με την έγκριση του προϋπολογισμού και την αποκατάσταση της εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας στο Δήμο Μελισσίων;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης