Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/09/2004

Δήλωση του Ν.Χουντή: Η πρωτοφανής τραγωδία στο Μπεσλάν αναδεικνύει την άμεση ανάγκη λύσης του προβλήματος στην Τσετσενία με πολιτικά μέσα

Ο Ν.Χουντής, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η πρωτοφανής τραγωδία στο Μπεσλάν συγκλονίζει μαζί με όλη την ανθρωπότητα και την ελληνική κοινή γνώμη. Τα εκατοντάδες θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη της λύσης του προβλήματος στην Τσετσενία με πολιτικά μέσα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις βάρβαρες μεθόδους ομηρίας πολιτών ακόμα και παιδιών. Τέτοιες αποτρόπαιες μέθοδοι γυρίζουν την ανθρωπότητα στην πρωτόγονη εποχή και δεν δικαιολογούνται στο όνομα οποιουδήποτε σκοπού.

Εκφράζουμε τη διαφωνία μας στην επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, η οποία, στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας συνέβαλε να προκληθεί για άλλη μια φορά εκατόμβη αθώων θυμάτων. Οι ευθύνες του Προέδρου Πούτιν και της ρωσικής κυβέρνησης δεν μπορούν να συγκαλυφθούν πίσω από τις αποτρόπαιες πράξεις των τρομοκρατών.

Οι δυτικές κυβερνήσεις, με την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν στη ρωσική κυβέρνηση, παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να γίνεται με οποιαδήποτε μέσα και οποιοδήποτε τίμημα γιατί έτσι ενισχύεται ο φαύλος κύκλος της βίας με θύματα αθώους πολίτες.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής με πολιτικά μέσα."

To Γραφείο Τύπου