Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/04/2010

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση, αντί να καταργήσει, νομιμοποιεί τον εργασιακό μεσαίωνα. Οι νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. που θέσπισαν την εργασιακή ζούγκλα πρέπει να καταργηθούν.

«H κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για την κατάργηση των απάνθρωπων και αντεργατικών μορφών απασχόλησης (ενοικίαση εργαζομένων, υπεργολαβίες, συμβάσεις έργου, εκ περιτροπής εργασία κλπ.), της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και τον περιορισμό της ασυδοσίας των εργοδοτών κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΔΝΤ, ρυθμίζει, δηλαδή ουσιαστικά νομιμοποιεί, τον εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, για πλήρη, σταθερή, ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους και όλες.

Επομένως πρέπει να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους καθιερώθηκαν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και  ο εργασιακός μεσαίωνας στη χώρα μας».

To Γραφείο Τύπου