Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/04/2010

Οργανισμός Εργασίας Δήμου Αμαρουσίου

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Σε πρόσφατη ερώτησή μας ζητούσαμε να ενημερωθούμε σχετικά με τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται στην υπό εκκαθάριση Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οργανισμός Εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου» με συμβάσεις εργασίας και συμβάσεις έργου.

Στην απάντηση που δόθηκε, ο Δήμος Αμαρουσίου διαβίβασε έγγραφο του Οργανισμού Εργασίας Δήμου Αμαρουσίου (Ο.Ε.Δ.Α) σύμφωνα με το οποίο στον Οργανισμό απασχολούνται 461 εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας.

Ο Ο.Ε.Δ.Α έχει τεθεί σε εκκαθάριση με την 271/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και το προσωπικό του μεταφέρθηκε στο Δήμο, στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα. Εξάλλου, ένας σημαντικός αριθμός εξʼ αυτών (105) κρίθηκε ως «πλεονάζον προσωπικό», ενώ μέρος των εργαζομένων μετατάχθηκε ή τελεί υπό μετάταξη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

•    Οι 461 εργαζόμενοι προσελήφθησαν πριν ή μετά την απόφαση να τεθεί σε εκκαθάριση ο Οργανισμός Εργασίας Δήμου Αμαρουσίου;

•    Παραβιάζεται η νομοθεσία περί προσλήψεων, εφόσον από το Δήμο Αμαρουσίου έχουν εγκριθεί συμβάσεις, στην πράξη συμβάσεις μίσθωσης προσωπικού, αντικείμενο των οποίων είναι η εκτέλεση εργασιών με προσωπικό του Ο.Ε.Δ.Α;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης