Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/04/2010

Δήλωση Θ.Μαργαρίτη, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ για την αμφισβητούμενη νομιμότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αμφισβήτηση της συνταγματικά προβλεπόμενης μονιμότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Οι κύριοι Πάγκαλος και Παπακωνσταντίνου, αντί να προχωρήσουν στις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και εκσυγχρονισμούς των δημόσιων υπηρεσιών και των νομικών προσώπων, επιχειρούν, μέσω μιας ορισμένης ερμηνείας του άρθρου 103 του Συντάγματος, να προετοιμάσουν το έδαφος για απολύσεις απασχολούμενων στο Δημόσιο ακόμα και μόνιμων υπαλλήλων. Αντί να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, προσπαθούν με το «άρωμα» των επιλογών του ΔΝΤ να προωθήσουν σιγά-σιγά το «χτύπημα» των εργαζομένων.

Ο Δημόσιος τομέας,  που χρησιμοποιήθηκε - κατά κόρον στο παρελθόν - στις σχέσεις εκλογικής πελατείας του δικομματισμού, τώρα επιδιώκεται να εγκαταλειφθεί στις νεοφιλελεύθερες συνταγές με τη «σφαγή» ανθρώπινου δυναμικού.

Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με την ενότητα και τους αγώνες τους για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

To Γραφείο Τύπου