Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/04/2010

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, για την επιστολή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την

επιστολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προς τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων της Ε.Ε. Όλι Ρεν, τον πρόεδρο της Ε.Κ.Τ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, με την οποία ζητά διαβουλεύσεις με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση: 

Η κυβέρνηση με την επιστολή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ορθάνοιξε την πόρτα για να βάλει τη χώρα, υπό την ομπρέλα  της Ε.Ε., στο σφαγείο του ΔΝΤ.

Οι επιλογές κοινωνικής κατεδάφισης που εφαρμόζει η κυβέρνηση πρόκειται να γνωρίσουν μια νέα κλιμάκωση, εξωθώντας τη χώρα στην υφεσιακή άβυσσο και αφαιρώντας ένα προς ένα τα οποιαδήποτε κοινωνικά και οικονομικά προστατευτικά δίχτυα.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία λαϊκή νομιμοποίηση να βάλει στη λαιμητόμο των κυρίαρχων της «παγκοσμιοποίησης» και της Ε.Ε. τις κοινωνικές, ασφαλιστικές και εργασιακές κατακτήσεις  του ελληνικού λαού, όπως δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία λαϊκή συναίνεση να υποθηκεύσει στο ΔΝΤ το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.

Η ανατροπή των επικείμενων εφιαλτικών εξελίξεων για μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική, έχει ως προϋπόθεση τη μεγάλη ενωτική κινητοποίηση και εξέγερση του ελληνικού λαού, τις οποίες μόνο  η πιο πλατιά κοινή δράση και συμπαράταξη των δυνάμεων της Αριστεράς είναι ικανές να τις προωθήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

To Γραφείο Τύπου