Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/04/2010

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τις κυβερνητικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό

Σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:

Η κυβέρνηση με την αντικατάσταση του αναδιανεμητικού συστήματος από το κεφαλαιοποιητικό και την ανταποδοτικότητα και τη δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην κοινωνική ασφάλιση, την μετατρέπει από δημόσια σε ατομική –ιδιωτική.

Με την κατάργηση της κατώτερης σύνταξης που την αντικαθιστά με τη λεγόμενη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, τη δραστική περικοπή της πρόωρης συνταξιοδότησης των γυναικών και την περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, οδηγεί σε δραματική μείωσή τους (20 – 50%).

Με την αύξηση του μέσου όρου των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οδηγεί στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και στην ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας των νέων.

Με τον τρόπο που προωθεί τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων αφαιρεί ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του ΔΝΤ δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, είναι σκληρά νεοφιλελεύθερες, κοινωνικά άδικες και αδιέξοδες. Η μόνη αποτελεσματική απάντηση είναι η μαζική εξέγερση των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων. Όλοι και όλες στους δρόμους.

To Γραφείο Τύπου