Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/04/2010

Αποσπάσματα συνέντευξης του Νίκου Βούτση στο ΚΑΝΑΛΙ 1 (Β. Κεχαγιά)

Ο Ν. Βούτσης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, μιλώντας στο Κανάλι 1 στην εκπομπή της δημοσιογράφου Β. Κεχαγιά τόνισε μεταξύ άλλων:

Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έχουν αποδυθεί σε μια επικοινωνιακή επίθεση απροκάλυπτης προπαγάνδας με στόχο ο φόβος και η αβεβαιότητα του λαού μπροστά στην έλευση του ΔΝΤ να γίνει μαζικός, ακίνδυνος Μιθριδατισμός ώστε αγόγγυστα και χωρίς κοινωνικές αντιστάσεις να υποστεί τις δραματικές συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών.

Η καταιγίδα των αντικοινωνικών πολιτικών θα οδηγήσει σε μια μακροχρόνια υποβάθμιση της χώρας με τους «από κάτω» να συμπιέζονται περισσότερο και να αυξάνονται δραματικά. Η εξαπάτηση με σοσιαλιστικό μανδύα αγγίζει τα λαϊκά στρώματα που θεωρούσαν ότι εκπροσωπούνται από τη σημερινή κυβέρνηση. Οι ηγεσίες της αριστεράς και όλα τα τμήματα της κοινωνικής αριστεράς πρέπει να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες, να απαντήσουν ενωτικά, να οδηγήσουν σε ήττα τις αντιδραστικές πολιτικές και να χρεώσουν στη συνείδηση του κόσμου τις απόλυτες ευθύνες του δικομματισμού που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια και που σήμερα τη διαχειρίζονται συναινετικά ώστε η όποια λύση να μην θίξει τις στενές πελατειακές σχέσεις και τα ιδιαίτερα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

To Γραφείο Τύπου