Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/04/2010

Επίσκεψη του βουλευτή Ηρακλείου Μ. Κριτσωτάκη στην ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ και περιοδεία στους Δήμους Γαζίου, Κρουσώνα, Ρούβα και Ζαρού

Την ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ επισκέφθηκε στις 16.04.2010 ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης. Στη συνάντηση με τον Διευθυντή της κ. Αγαπάκη Γιώργο συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με το ΒΟΑΚ, το ΕΣΠΑ και την χρηματοδότηση, την διαδικασία αδειοδοτήσεων, την ανάγκη ενίσχυσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων, το ΝΟΑΚ και την πορεία των έργων. Ο κ. Κριτσωτάκης τόνισε «πως στην Κρήτη ό,τι είναι αναγκαίο και σημαντικό είναι ταυτόχρονα χρονίζον και άλυτο. Τεχνικά υπάρχουν λύσεις και προτάσεις, όμως εμπόδια αποτελούν η έλλειψη πολιτικής βούλησης και οι πολιτικές κατευθύνσεις που προωθούν λύσεις οι οποίες απαξιώνουν την Κρήτη και τον δημόσιο χαρακτήρα των δομών της και προωθούν την επιβολή ιδιωτικών συμφερόντων με τις Σ.Δ.Ι.Τ. και τις παραχωρήσεις έργων. Τελικά, εκείνος που αδικείται είναι ο πολίτης».

Στις 17 και στις 18.04.2010 ο Μ. Κριτσωτάκης και αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επισκέφθηκαν:

-    το Δήμο Γαζίου, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Μαρκογιαννάκη και μέλη του Δ. Σ. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο «σχέδιο Καλλικράτη», τους εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τη μείωση των εσόδων των τουριστικών δήμων από τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων.

-    το Δήμο Κρουσώνα, όπου ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επισκέφτηκαν και το Γυναικείο Συνεταιρισμό «Κρουσανιώτισσα» ενώ συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής.

-    το Δήμο Ρούβα, όπου μετά από περιοδεία στη Γέργερη και συζήτηση με κατοίκους της περιοχής συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Οικονομάκη και μέλη του Δ.Σ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αυτοδιοίκησης, το «σχέδιο Καλλικράτη» καθώς και στην ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Ρούβα για τη μετατροπή του από «χωριό που διαλλύεται» σε «χωριό που πάει καλά…»

-    το Δήμο Ζαρού, όπου συναντήθηκαν επίσης με το Δήμαρχο κ. Ζαχαριουδάκη και μέλη του Δ.Σ. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο «σχέδιο Καλλικράτη», την αναγκαιότητα χρηματοδότησης της μελέτης για αντιπλημμυρική προστασία καθώς και της κατασκευής του Βιολογικού καθαρισμού και άλλα προβλήματα και ανάγκες του Δήμου.

Κοινή διαπίστωση ήταν η βιασύνη με την οποία συντάχθηκε και προωθείτε το «σχέδιο Καλλικράτης», χωρίς να έχει γίνει ούτε αποτίμηση του «Καποδίστρια» ούτε και ο απαραίτητος διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μιλώντας για την «οικονομική κρίση» τόνισε πως «τα μέτρα που πάρθηκαν είναι άδικα αλλά και αναποτελεσματικά ενώ το ζήτημα είναι ταξικό και όχι εθνικό, όπως το παρουσιάζουν. Όσο για το σχέδιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης το ζητούμενο είναι να υπάρχουν συνενώσεις δράσεων και όχι εξαναγκαστικές συνενώσεις Δήμων χωρίς συναίνεση και διάλογο».

To Γραφείο Τύπου