Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/04/2010

Δημιουργία ΕΚΑΒ στο δήμο Ν. Ρόδου

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του δήμου Ν. Ρόδου και του δήμου Λινδίων  ύστερα από την ανάκληση της απόφασης του ΕΚΑΒ για δημιουργία αντίστοιχου Τομέα στη Νότια Ρόδο.

Όπως αναφέρεται, η προηγούμενη διοίκηση του ΕΚΑΒ είχε αποφασίσει, με την αριθμ. 332/4.4.2008 απόφαση,  τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γενναδίου, δεδομένου ότι εδώ και 15 χρόνια ο δήμος Ν. Ρόδου, σε συνεργασία με το δήμο Λινδίων,   καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια  για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή  των επειγόντων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, διαθέτοντας, με δικές του δαπάνες,  προσωπικό και ασθενοφόρο.

Η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση  των ανωτέρω περιοχών από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, αλλά και η κατακόρυφη  αύξηση του πληθυσμού ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου όταν, με την άφιξη των επισκεπτών, ανέρχεται στον αριθμό των  50.000, καθιστά επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ  στην περιοχή, προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά η υγεία των κατοίκων και επισκεπτών στο τουριστικό και ακριτικό νησί της Ρόδου.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

•    Προτίθεται να επανεξετάσει την απόφαση ανάκλησης της δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Νότιας Ρόδου;

•    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την απαιτούμενη αναβάθμιση των υγειονομικών δομών στην ανωτέρω περιοχή;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης