Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/02/2005

Δήλωση του Αλ.Αλαβάνου για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και για τις εξελίξεις στο χώρο της Εκκλησίας

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας καθώς και για τις εξελίξεις στο χώρο της Εκκλησίας, δήλωσε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ και με συνεννόηση και με τις άλλες δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εμείς θα αρνηθούμε ψήφο στον προτεινόμενο από κοινού από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Αρνούμαστε, όπως και στον εκλογικό νόμο, όπως και εδώ, όπως και σε βασικές πολιτικές επιλογές, να νομιμοποιήσουμε το δικομματισμό και να είναι η Αριστερά πολιτική ουρά.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ασφαλώς και πρέπει να γίνει αυτό που δεν έγινε μέχρι τώρα, δηλαδή ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους. Δεν είναι αυτό μία πράξη τιμωρητική για την Εκκλησία. Είναι μια πράξη απελευθερωτική, ώστε να ασκεί όχι κοσμικό, αλλά ποιμαντικό έργο, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Σήμερα κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό -στην οποία αναμένεται να απαντήσει την Παρασκευή, ώστε να τοποθετηθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός-, ζητώντας να ξεκινήσει ένας εθνικός διάλογος προς τον χωρισμό εκκλησίας και κράτους, μη πλήρη σεβασμό στους πιστούς και χωρίς διαχωριστικές αντιλήψεις.

To Γραφείο Τύπου