Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/04/2010

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας τον Ιανουάριο του 2010, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:

Το πραγματικό ποσοστό ανεργίας στην χώρα μας υπερβαίνει σήμερα το 18%. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι 800.000 και θα φτάσει στο τέλος του 2010 στο 1.200.000, δηλαδή πάνω από 20%, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών μείωσης των μισθών, παγώματος των δημοσίων επενδύσεων, αύξησης των έμμεσων φόρων και κυρίως λόγω της δρομολογημένης υπαγωγής της χώρας μας στο σφαγείο του ΔΝΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους στη χώρα μας σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην υπαχθεί η χώρα μας στο ΔΝΤ, για να ανατραπούν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και για να μην ακολουθήσουν κι άλλα. Για να παρθούν μέτρα σε άλλη κατεύθυνση που θα διασφαλίζουν την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων. Για πλήρη, σταθερή, ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλες και όλους.

To Γραφείο Τύπου