Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/09/2004

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών και παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών και παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Σας εύχομαι καλή προκοπή, καλή δύναμη.

Γιατί και φέτος θα χρειασθεί με τις δικές σας δυνάμεις να καλύψετε κενά, ελλείψεις και αδυναμίες που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Και φέτος οι οικογένειές σας θα αναγκασθούν να πληρώσουν πολλά για να αναπληρώσουν τις χαμηλές δαπάνες για την παιδεία.

Μπήκαμε στον 21ο αιώνα και η Ελλάδα της παιδείας εξακολουθεί να μην έχει την προτεραιότητα που θα έπρεπε. Η εξασφάλιση των πιο στοιχειωδών προϋποθέσεων, κτίρια, βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό θα έπρεπε να είναι δεδομένη και να μην αποτελεί αντικείμενο επαναλαμβανόμενων κάθε χρόνο διακηρύξεων.

Εδώ σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο, όπως το δικό σας, εσείς μαθητές και μαθήτριες αλλά και οι καθηγητές σας φτιάχνετε τα χαρακτηριστικά της αυριανής ελληνική κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που θα πρέπει να έχει αυτογνωσία αλλά και αλληλεγγύη, πνευματική ταυτότητα αλλά και πολυπολιτισμική συνύπαρξη. Χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς, ξενοφοβίες και ρατσισμούς.

Γίνονται πολλά γύρω μας που κάνουν τον αιώνα μας επίφοβο και τον κόσμο δύσκολο. Με τη γνώση και την παιδεία, με την δημοκρατία και τις πολιτισμικές αξίες να αγωνιστούμε για να δώσουμε περιεχόμενο ζωής σε ένα ανθρωπιστικό όραμα για τον 21ο αιώνα.

Η γνώση απελευθερώνει από την ανασφάλεια και τον φανατισμό, η παιδεία ανοίγει τους ορίζοντες της ζωής και της ανθρωπότητας, η δημοκρατία κατοχυρώνει την ανθρώπινη υπόσταση και τα αναπαλλοτρίωτα δικαιώματά της.

Όλοι οι άνθρωποι που κατοικούν αυτή τη χώρα με γνώση, παιδεία και δημοκρατία να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή χωρίς αδικία, εκμετάλλευση και διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες για ζωή, δουλειά και προκοπή.

Και πάλι σας εύχομαι καλή χρονιά."

To Γραφείο Τύπου