Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/04/2010

Ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδια σε εφορίες, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία. Το ξεπούλημα του στενού πυρήνα του δημοσίου ξεκινά.

Ανακοίνωση Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών στην χτεσινή του συνέντευξη τύπου, σχετικά με την χρησιμοποίηση «εξωτερικών εμπειρογνώμων» στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, ετοιμάζεται η εισβολή ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών σε εφορίες, Υπουργεία, Ταμεία και νοσοκομεία.

Αυτή η κατάφωρα αντισυνταγματική μεθόδευση καταδεικνύει τον ακραία νεοφιλελεύθερο κατήφορο στον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σπρώχνει την χώρα. Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα σε τι αποσκοπούσε το «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς και η συνολικότερη εκστρατεία συκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων με αλλεπάλληλες  απαξιωτικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών: στην εκχώρηση ακόμα και του στενού πυρήνα του κράτους σε ιδιωτικές εταιρείες.

Απέναντι σε αυτή την τακτική ξεπουλήματος του δημόσιου τομέα είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά και οργισμένοι. Διότι ο «μύθος» των αδιάφθορων ιδιωτικών εταιρειών έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό, μαζί με εταιρείες τύπου «Enron», αλλά παρʼ όλʼ αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει να μας τον ξανασερβίρει. Όμως πλέον ο βασιλιάς είναι γυμνός. Η προσπάθεια κατεδάφισης της χώρας από τους «σοσιαλιστές» υπαλλήλους του ΔΝΤ θα μας βρει στους δρόμους, διότι πλέον το δίλημμα είναι ένα: η Ελλάδα προτεκτοράτο ή ανεξάρτητη χώρα;

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής