Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/04/2010

Δήλωση του Δ. Στρατούλη σχετικά με τις τροπολογίες που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας στο Νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις

Σε σχέση με τις τροπολογίες που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας στο Νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είχαμε πει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αυτό το νομοσχέδιο αντί να καταργεί, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, τον εργασιακό μεσαίωνα, τον ρυθμίζει και ουσιαστικά τον νομιμοποιεί.

Ως να μην έφτανε αυτό, την τελευταία στιγμή ο Υπουργός Εργασίας καταθέτει τροπολογίες που τον επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο κυρίως όσον αφορά τους εργαζόμενους με μπλοκάκι και την αμοιβή των εργαζομένων, όταν εργάζονται το Σαββατοκύριακο.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι και το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, όπως και το αντίστοιχο για το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση τα έχει εγκαταλείψει για να γραφτούν από το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, στους οποίους προσφέρει «γη και ύδωρ».

To Γραφείο Τύπου