Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/04/2010

Επιστολή του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο του ΚΕΑ, κ. Λόταρ Μπίσκυ και τους Προέδρους των Κομμάτων του ΚΕΑ για την προσφυγή στον μηχανισμό της ΕΕ και του ΔΝΤ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΚΕΑ, κ. Λόταρ Μπίσκυ και τους Προέδρους των Κομμάτων του ΚΕΑ την ακόλουθη επιστολή σχετικά με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας για προσφυγή στον μηχανισμό της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Προς τον Πρόεδρο του ΚΕΑ, κ. Λόταρ Μπίσκυ

Προς τους Προέδρους των Κομμάτων του ΚΕΑ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε την απόφασή του να προσφύγει στον μηχανισμό της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η προοπτική αυτή αποτελεί καταστροφική επιλογή για την Ελλάδα και σηματοδοτεί δυσμενείς εξελίξεις για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Ο ΣΥΝ και το ΚΕΑ έχουν εδώ και καιρό προτείνει ένα διαφορετικό δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης με επικεφαλής το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα,  την Ε.Κ.Τ. και την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Μέρκελ, μαζί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και την κυβέρνησή του άνοιξαν το δρόμο γι αυτήν την καταστροφική επιλογή.

Ο ελληνικός λαός έχει ήδη κληθεί να πληρώσει το τίμημα της κρίσης για την οποία δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη.

Ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος με αυτές τις επιλογές. Και η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνείται να ζητήσει ούτε καν την έγκριση της Βουλής για την επιλογή του.

Ο ΣΥΝ και η συμμαχία μας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

Οι έλληνες εργαζόμενοι στο όνομα του μέλλοντος και των γενεών που ακολουθούν, στο όνομα όλων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης, σηκώνουν το μεγάλο βάρος της αντίστασης σʼ αυτές τις επιλογές.

Σύντροφοι πρόεδροι των κομμάτων του ΚΕΑ.

Σας καλούμε να μεταφέρετε στα μέλη των  κομμάτων σας και στην εργατική τάξη και στους λαούς των χωρών σας, όχι μόνο μήνυμα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, αλλά μήνυμα συμπαράταξης για το συντονισμό της δράσης , ώστε σε όλη την Ευρώπη νʼ αναπτυχθούν αγώνες ενάντια στην επίθεση που σήμερα δέχεται ο λαός μας και αύριο  όλοι  λαοί της Ευρώπης.

Ν΄ αντισταθούμε  όλοι μαζί

Ν΄ αλλάξουμε όλοι μαζί την Ευρώπη και να την μετατρέψουμε στην Ευρώπη, της ειρήνης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης.

Τώρα είναι η ώρα.

Συντροφικά,

Αλέξης Τσίπρας

To Γραφείο Τύπου