Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/04/2010

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Χάος επικρατεί σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας, με τις γενικές εφημερίες να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν και με τις δικαιολογημένες επισχέσεις των γιατρών να οδηγούν σε τεράστια προβλήματα τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και των κλινικών. 

Παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η υγεία αποτελεί πολιτική προτεραιότητα και  μετά την άκαρπη συνάντηση των νοσοκομειακών γιατρών με την  υπουργό κ. Ξενογιαννακοπούλου αυτό που βλέπουμε είναι οι δραματικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων, στις αποδοχές των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων, στα κονδύλια των εφημεριών και των υπερωριών, ακόμα και στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Γνωρίζει καλά η κ. υπουργός ότι οι προσλήψεις που ανακοίνωσε  είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Είναι φανερό λοιπόν ότι το ήδη προβληματικό και υποβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αντί να ενισχυθεί με πόρους και προσωπικό όπως είχε δεσμευτεί η νέα κυβέρνηση, θα δεχθεί στο όνομα της κρίσης και της υποτιθέμενης δημοσιονομικής «εξυγίανσης» τη χαριστική βολή.

Ο ΣΥΝ  καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η πολιτεία απέναντι στους εργαζόμενους στην υγεία  και τους εργαζόμενους  να μην εγκλωβιστούν στα  επικοινωνιακά  τεχνάσματα  του υπουργείου, διεκδικώντας  την αναβίωση  του ΕΣΥ και την βελτίωση της θέσης των εργαζομένων υγειονομικών ενάντια στις ρυθμίσεις του  προγράμματος σταθερότητας

Τμήμα Υγείας