Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/04/2010

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τις πιέσεις των ΔΝΤ-Ε.Ε. για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Σχετικά με τις πιέσεις των ΔΝΤ-Ε.Ε. για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι δημόσιες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εργασίας και άλλων κυβερνητικών παραγόντων ότι «αντιστέκονται σθεναρά» στις πιέσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα μοιάζουν με τις υποσχέσεις που έδιναν προεκλογικά για αυξήσεις στους μισθούς, οι οποίες μετεκλογικά μετατράπηκαν σε κυβερνητικές αποφάσεις για μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και για αύξηση των έμμεσων φόρων.

Ο Υπουργός Εργασίας και οι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες μας θυμίζουν το μύθο του Χότζα, ο οποίος αφού γέμισε ασφυκτικά την καλύβα του με ένα γάιδαρο, ένα βόδι, μια κατσίκα, ένα σκύλο, μια γάτα και ένα καναρίνι, όταν του παραπονέθηκε η γυναίκα του, έβγαλε έξω από την καλύβα το καναρίνι για να ζουν πιο άνετα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις «διαβεβαιώσεις» του Υπουργού Εργασίας και να οργανώσουν τους αγώνες και τις αντιστάσεις τους για να υπερασπίσουν τα θεμελιώδη εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα.

To Γραφείο Τύπου