Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/04/2010

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη για το κύμα φυγής των συνταξιούχων

«ΤΟ ΔΝΤ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ»

Σχετικά με το μεγάλο κύμα φυγής των συνταξιούχων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη, γιατί με την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και τις τρομοκρατικές εξαγγελίες της για δραματική μείωση των συντάξεων και για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πυροδοτεί κύμα φυγής σε όσους/ες έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι απεγνωσμένες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εργασίας σε όσους και όσες έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα να μην ανησυχούν θυμίζει την ιστορία του βρασμένου βάτραχου. Το νερό στην αρχή ήταν κρύο. Μετά ήταν χλιαρό, αλλά δεν ενοχλούσε. Μετά ζεστάθηκε λίγο παραπάνω, αλλά ήταν ακόμη υποφερτό. Όταν όμως λίγο αργότερα ζεστάθηκε πολύ παραπάνω, ο βάτραχος κουρασμένος πια δεν μπορούσε να στηριχτεί στα πίσω πόδια για να πηδήξει και έγινε βραστός. Είναι σίγουρο ότι, εάν από την αρχή που ήταν ξεκούραστος του έριχναν καυτό νερό, θα πηδούσε και θα έφευγε από την κατσαρόλα.

To Γραφείο Τύπου