Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/04/2010

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

O Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας o βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Μουλόπουλος και ο Δημ. Αδαμόπουλος, Τμήμα Υγείας ΣΥΝ  συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.)

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ. (Προεδρεύων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών) Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Του εκθέσαμε όλη την κατάσταση η οποία υπάρχει στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο για μας, χωρίς καμία δόση υπερβολής,  πιστεύουμε ότι βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο. Κινδυνεύει να καταρρεύσει όλο το σύστημα λειτουργίας νοσοκομείων, κέντρων υγείας περιφερειακών ιατρείων. Έχουν εγκαταλειφθεί τα πάντα στην τύχη τους. Ζητήσαμε, εκτός από τα πολιτικά κόμματα, να υπάρξει γενικότερη εγρήγορση και κινητοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να προασπίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και εν γένει τα δημόσια αγαθά.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Το Δ.Ν.Τ. είναι ήδη εδώ και κυβερνά. Γιατί η πραγματική εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου τελεί υπό πανικό, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και όχι μόνο δεν θέτει κόκκινες γραμμές, αλλά είναι έτοιμη να παραδώσει ακόμα και τα κλειδιά των υπουργικών γραφείων στους τεχνοκράτες.

Αυτό το βλέπουμε ήδη από το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που ετοιμάζεται, το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που συζητιέται σήμερα στη Βουλή αλλά και απ΄ όλα όσα ετοιμάζονται στο χώρο της δημόσιας υγείας. Τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία τελούν υπό κατάρρευση, 25  χιλιάδες νοσηλευτές και 5 χιλιάδες γιατροί λιγότεροι απ΄ αυτούς που ορίζονται από οργανισμούς της προηγούμενης εικοσαετίας. Την στιγμή που όλοι βιώνουμε την αδυναμία του συστήματος να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες, οι τεχνοκράτες  του ΔΝΤ, και η κυβέρνηση βεβαίως που υιοθετεί αυτές τις εντολές, προβλέπουν διάλυση των εργασιακών σχέσεων, δεν έχουν καμία πρόβλεψη στήριξης του Ε.Σ.Υ.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η πολιτική έχει ένα και μόνο στόχο. Τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την αναδιανομή του πλούτου. Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους. Είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, είναι όλοι όσοι έχουν όλα τα προηγούμενα χρόνια ισολογισμούς εκατομμυρίων και θα έχουν  ακόμα μεγαλύτερους το επόμενο διάστημα.

Όμως αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να βάζει κόκκινες γραμμές, οφείλει να τις βάλει ο ελληνικός λαός. Γιατί το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι ένα μέλλον ανασφάλειας. Ο καθένας από μας που θα έχει ένα πρόβλημα υγείας, που θα αρρωσταίνει, αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, θα αφήνεται στην τύχη του. Θα διαλύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και θα στείλουν τον κόσμο στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε σε κανέναν. Προφανώς δεν το επιτρέπουμε σε μηχανισμούς. που δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση  να ορίζουν το μέλλον μας. Δεν μπορούμε όμως να το επιτρέψουμε και σε μια κυβέρνηση που πήρε άλλη λαϊκή εντολή και άλλα πράττει εδώ και έξι μήνες.

To Γραφείο Τύπου