Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/09/2004

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ γισ τον Γιώργο Μοναστηριώτη

Η σύλληψη, καταδίκη και φυλάκιση του Γιώργου Μοναστηριώτη εκθέτει κατάφωρα το καθεστώς της δικομματικής Πολιτείας που βιώνουμε, καθώς εμφανίζεται πρόθυμη, στις κρίσιμες στιγμές, να δείξει το κατασταλτικό της πρόσωπο και να υπερασπιστεί την επιλογή της που οδήγησε στο στραγγαλισμό της ανεξαρτησίας του Ιρακινού λαού και μάλιστα στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η εξοντωτική ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε, 3 χρόνια και 4 μήνες, για την άρνησή του να λάβει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος του Ιρακινού λαού από τον στρατό κατοχής των ΗΠΑ, αποδεικνύει, δυστυχώς, την ευθυγράμμιση του ελληνικού κράτους στα κελεύσματα των υπερατλαντικών ηγεμόνων. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ακριβώς περίοδο παρόμοιες πράξεις αντίστασης στη βαρβαρότητα ενός παράνομου πολέμου εκτυλίσσονται και στις ίδιες τις ΗΠΑ, όπου επίσης πατάσσονται αμείλικτα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δημόσια ένας επαγγελματίας οπλίτης αλλάζει πεποιθησεις και συνειδητοποιεί ότι αποτελεί γρανάζι μιας πολεμικής μηχανής.

Είναι λοιπόν αυτή η φιλειρηνική μεταστροφή, που ενοχλεί βαθύτατα το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο.

Ο Γιώργος Μοναστηριώτης επέλεξε το αυτονόητο, να πει ένα βροντερό όχι στην εγκληματική συμμετοχή. Και εμείς πρέπει να απαιτήσουμε το αυτονόητο, την απελευθέρωσή του.

Τμήμα Δικαιωμάτων