Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/09/2004

Συνάντηση του Προέδρου του Συνασπισμού με το Προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Συναντήθηκα με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Ενώσεων των δικαστικών λειτουργών για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της δικαιοσύνης, προβλήματα χρόνια και οξυμένα.

Η αναβάθμιση της ποιότητας της δικαιοσύνης, η αξιοπρεπής διαβίωση του δικαστή, ταχεία και αξιόπιστη λειτουργία της δικαιοσύνης, η επαρκής στελέχωσή της και η εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων ώστε να είναι σύγχρονη αποτελούν κριτήριο μιας καλής δικαιοσύνης. Και σήμερα σε όλους αυτούς τους τομείς υπάρχουν ανοιχτά προβλήματα.

Οι ενώσεις των δικαστικών λειτουργών φωνάζουν επί χρόνια. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια, ρεαλιστικά και εφικτά. Η πολιτική θέληση λείπει εξακολουθητικά από τις κυβερνήσεις και αφήνει αυτά τα προβλήματα στον καιρό, να χορταριάζουν στο δρόμο. Γιατί και στη δικαιοσύνη παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο: Στον πατριωτισμό των δικαστικών λειτουργών επαφίεται τελικά η σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης.

Για μας η καλή δικαιοσύνη, το επίπεδο λειτουργίας της δικαιοσύνης είναι ένα από τα κριτήρια που σηματοδοτούν την ποιότητα της δημοκρατίας. Και θέλουμε ολοένα και περισσότερο καλή δικαιοσύνη, έτσι ώστε να διευρύνονται οι δημοκρατικές εγγυήσεις και να εξασφαλίζεται η κοινωνική αίσθηση ότι δεν υπάρχει αδικία, δεν υπάρχει ανισότητα και δεν χρησιμοποιείται η δικαιοσύνη ως βραχίονας εξουσίας, αλλά ως κοινωνική λειτουργία."

To Γραφείο Τύπου