Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/09/2004

Ο Ν.Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Δρ.Φουντουκάκο.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Η μονοδιάστατη οικονομική μεγέθυνση δεν αποτελεί ολοκληρωμένη ανάπτυξη. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που πια όλοι το καταγράφουν, αθροίζοντας τα χρόνια που περνούν, χωρίς να αξιοποιούνται οι πόροι, χωρίς να δικαιώνονται οι θυσίες και χωρίς να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για μια αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη με πραγματική σύγκλιση και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι τετραετίες περνάνε, οι προϋπολογισμοί ο ένας μετά τον άλλον διαψεύδονται, αλλά ως χώρα κάνουμε μια διαρκή άσκηση σ΄ ένα δικομματικό άθλημα: Τη μάχη των αριθμητικών δεικτών και στη διαχείριση των εντυπώσεων από πλευράς κυβερνήσεων.

Είναι καιρός να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές που να λύνουν τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας και της απασχόλησης, των εισοδηματικών, φορολογικών και περιφερειακών ανισοτήτων. Κι αυτό σημαίνει διαρθρωτικές αλλαγές με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη, που θα στηρίζουν τον εργαζόμενο, θα διαμορφώνουν προϋποθέσεις για ενίσχυση της απασχόλησης και θα κατανέμουν με δικαιοσύνη τον παραγόμενο εθνικό πλούτο.

Ο εργαζόμενος και ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας και η επιχείρηση χρειάζονται να αντιμετωπιστούν με διαφορετική πολιτική. Οι διαρκείς πιέσεις προς την εργασία και ο πολλαπλασιασμός της κερδοφορίας της επιχειρηματικότητας είναι μείζον κοινωνικό, πολιτικό και αναπτυξιακό πρόβλημα. Να πούμε ότι οι πολιτικές για τον εργαζόμενο, για την απασχόληση, για τη δίκαιη διανομή, για την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν είναι πολιτικό αμάρτημα, έτσι όπως ορισμένοι νεοφιλελεύθεροι θεωρούν. Απεναντίας, είναι προϋπόθεση γι αυτό που λέμε ολοκληρωμένη ανάπτυξη με σεβασμό στα προβλήματα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, ολοκληρωμένη ανάπτυξη η οποία να διαμορφώνει καλύτερες προϋποθέσεις για την ελληνική κοινωνία στον 21ο αιώνα.

Με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, τον κ. Φουντουκάκο, είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση και νομίζω ότι και η αγορά διαπιστώνει διαρθρωτικές στρεβλώσεις που προκύπτουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Πολύ περισσότερο η κοινωνία που υφίσταται τις συνέπειες αυτών των στρεβλώσεων.

To Γραφείο Τύπου