Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/05/2010

Δήλωση Παν.Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση από ΕΕ και ΔΝΤ με επιπλέον ? 10 δις, του Ταμείου για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΝΕΙ «ΠΑΡΤΙ» ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης,  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την χρηματοδότηση από ΕΕ και ΔΝΤ με επιπλέον ? 10 δις,  του Ταμείου για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Την ώρα που η κυβέρνηση με ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό πραξικόπημα, που καταλύει στην ουσία θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και καταργεί κάθε ίχνος δημοκρατικής διαδικασίας, προωθεί έναν κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, την ίδια ώρα σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκει τρόπους και χρήματα για να χαρίσει τεράστια επιπρόσθετα ποσά στο τραπεζικό κεφάλαιο.

Αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο και πρόκληση για τον ελληνικό λαό το γεγονός ότι η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, προσφέρει χαριστικά ?10 δις από τα ?120 δις της χρηματοδότησης της χώρας στις τράπεζες, στο όνομα της ασφάλειας του τραπεζικού συστήματος και μάλιστα την ώρα που τα κέρδη των τραπεζών συνεχίζουν να καλπάζουν μέσα στην κρίση.

Τα 10 αυτά δις έρχονται να προστεθούν στα ?17 δις που έδωσε η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου στις τράπεζες και στα ?11 δις που προσέφερε στο τραπεζικό κεφάλαιο η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Το συμπέρασμα είναι αποκαλυπτικό. Λεφτά υπάρχουν! Και με αυτά τα λεφτά το τραπεζικό κεφάλαιο κάνει «πάρτι» πάνω στα κοινωνικά και εργασιακά ερείπια του τόπου.

To Γραφείο Τύπου