Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/05/2010

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για τη χθεσινή βίαιη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον αδιόριστων εκπαιδευτικών στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καταδικάζει τη χθεσινή βίαιη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον αδιόριστων εκπαιδευτικών στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν ο Παντελής Βαϊνάς, δάσκαλος, και ο ωρομίσθιος καθηγητής Στάθης Κατσούλας, που βρίσκεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να αμφισβητήσουν τον κυβερνητικό μονόλογο Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Διαμαντοπούλου, και να διαμαρτυρηθούν για την εκχώρηση των δημόσιων ραδιοσυχνοτήτων στα διαγγέλματα οικονομικής τρομοκρατίας του Στρος Καν και του Όλι Ρεν.

Όμως, η πολιτική της κατεδάφισης εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με μακροχρόνιους αγώνες δεν αντέχει τον κοινωνικό αντίλογο.

Η Υπουργός Παιδείας, αγνοώντας την αντίθεση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχωρά σήμερα στην ψήφιση ενός  νομοσχεδίου – τερατουργήματος, που καταδικάζει στην εργασιακή ανασφάλεια και ανεργία δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικών που αναγκάστηκαν εδώ και χρόνια να αποδεχθούν δυσβάστακτους εργασιακούς όρους με μοναδικό κίνητρο τη συλλογή μορίων προϋπηρεσίας.

Ο Συνασπισμός θα συνεχίσει μέσα και έξω από τη Βουλή να αγωνίζεται για να μην εφαρμοστούν αυτοί οι αντεργατικοί και αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, τους φοιτητές/τριες, να εντείνουν τους αγώνες τους, σε συμπόρευση με όλους τους εργαζόμενους, για να ανατρέψουν την πολιτική που από  κοινού κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ εφαρμόζουν σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Όλοι και Όλες στις απεργίες και στις διαδηλώσεις.

Τμήμα Παιδείας