Skip to main content.
05/05/2010

GUE/NGL (ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ): ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Μαθαίνοντας το τραγικά γεγονότα που συνέβησαν σήμερα στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκυ, δήλωσε: "Εγώ και τα Μέλη της πολιτικής μας ομάδας λυπηθήκαμε βαθειά και σοκαριστήκαμε από τον τραγικό και αδικαιολόγητο θάνατο τριών ανθρώπων, εξαιτίας μιας απαράδεκτης πράξης βίας που απερίφραστα καταδικάζουμε. Σε αυτή τη θλιβερή στιγμή, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και στις οποίες εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια".

Ο Λόταρ Μπίσκυ εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ελλάδας που διαδήλωσαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επικείμενη συνάντηση των αρχηγών της ευρωζώνης, ο Πρόεδρος της GUE/NGL είπε: "Υποστηρίζω πλήρως και ταυτίζομαι με όσους δικαιολογημένα διαδήλωσαν σήμερα ειρηνικά στην Ελλάδα ενάντια στα δραστικά μέτρα λιτότητας αλλά δεν κατανοώ τέτοια βία".

Σχετικά με τη συνάντηση των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης, ο Λόταρ Μπίσκυ είπε: "Για άλλη μια φορά οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για τα κέρδη των Τραπεζών, για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς τους να περικόπτονται όσο θα αναγκάζονται να αποδεχθούν τις επιταγές του ΔΝΤ οι οποίες σβήνουν κάθε στοιχείο δημοκρατικής λήψης αποφάσεων". Επίσης, έκανε τις ακόλουθες προτάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί με δίκαιο τρόπο η κρίση:

- απαγόρευση στα  κερδοσκοπικά αμοιβαία κεφάλαια και μέτρα για να περιοριστεί η αγορά παραγώγων

- φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών

- επιπλέον φορολόγηση στα μπόνους του χρηματοπιστωτικού τομέα

Κλείνοντας είπε: "Όπως και όλοι οι υπόλοιποι, η Ελλάδα πρέπει να τακτοποιήσει το σπίτι της και να φορολογήσει τον πλούτο, να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να μειώσει τις στρατιωτικές τις δαπάνες".

5/5/2010