Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/05/2010

Ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ

ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση του Προέδρου του ΣΥΝ να αρνηθεί την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Η άρνηση αυτή δίνει την εικόνα μιας αριστεράς που φυγομαχεί, δεν έχει εμπιστοσύνη στις θέσεις της, στην αντοχή τους στο διάλογο, ειδικά στην κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα με την επιβολή των μονόπλευρων οικονομικών μέτρων. Την ώρα που οι αγώνες των  εργαζομένων και οι  κινητοποιήσεις τους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ιδιαίτερα, μετά τη δολοφονία των τριών εργαζομένων, η άρνηση συμμετοχής στη σύσκεψη δίνει επιχειρήματα σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργηθεί η εικόνα μιας αριστεράς που υποτιμά την έκρηξη της βίας και την αφήνει εκτεθειμένη στις συκοφαντικές επιθέσεις των αντιπάλων της.

Η πρωτοφανής κοινοβουλευτική μεθόδευση αλλαγής ψηφισμένου νομοσχεδίου, δε δικαιολογεί την απόφαση αποχής. Στη κορυφαία σύσκεψη η ηγεσία του ΣΥΝ θα είχε τη δυνατότητα να θέσει  όλα τα ζητήματα που αφορούν τις εξαιρετικά κρίσιμες εξελίξεις για τον τόπο.

Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, η τυφλή βία, οι θεσμοί που πλήττονται, το όλο οικονομικό πρόβλημα και οι προτάσεις διεξόδου θα ήταν η δική μας ατζέντα. Θα μπορούσε επίσης να τεθεί και να καταδικαστεί η κοινοβουλευτική εκτροπή της Παρασκευής