Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/09/2004

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. για τη μείωση του προσωπικού του ΟΤΕ κατά 6.200 άτομα

Σχετικά με την ενημέρωση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Βουρλούμη προς την ΟΜΕ-ΟΤΕ, για μείωση του προσωπικού του ΟΤΕ κατά 6.200 άτομα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Βουρλούμης, εάν ενδιαφερόταν πραγματικά για τον ΟΤΕ, δεν θα έπρεπε να μειώσει το έτσι και αλλιώς συρρικνωμένο μετά την ιδιωτικοποίησή του κατά 9.000 θέσεις εργασίας προσωπικό του, ούτε να καταργήσει τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας και την μονιμότητα των εργαζομένων του ΟΤΕ, αλλά να αντιμετωπίσει τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν σε απαξίωση και χρεοκοπία τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας. Τέτοιες αιτίες είναι:

Ο κ. Βουρλούμης, όμως, όχι μόνο δεν θέλει να συγκρουστεί με τις παραπάνω αιτίες κακοδαιμονίας του ΟΤΕ, αλλά έχει ήδη συμβιβαστεί μαζί τους και με όλο το κύκλωμα διαπλεκομένων και των λυμεώνων της περιουσίας του.

Είναι πολιτική πρόκληση ο κ. Βουρλούμης να απειλεί με απολύσεις τους εργαζομένους του ΟΤΕ, και μάλιστα με όρους που οδηγούν σε ολοκληρωτική χρεοκοπία το ΤΑΠΟΤΕ και σε χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος από τους Έλληνες φορολογούμενους και από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Ο κ. Βουρλούμης δεν θέλει να εξυγιάνει τον ΟΤΕ, αλλά να ανοίξει τον δρόμο στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με την εκχώρηση και του μάνατζμέντ του σε ιδιώτες.

Και είναι σαφές ότι αυτά τα δηλώνει με πολιτική στήριξη και κατεύθυνση της Ν.Δ., η οποία θα πρέπει να πάψει να κρύβεται πίσω του και να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πραγματική πολιτική της για τον ΟΤΕ.

Ο ΣΥΝ θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων του ΟΤΕ και των συνδικάτων τους ώστε να διασώσουν ό,τι μπορεί να διασωθεί από την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας ενόψει των νέων τυχοδιωκτικών και αντικοινωνικών πολιτικών.

To Γραφείο Τύπου