Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/05/2010

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. Θα πάθει τα ίδια που έπαθε η κυβέρνηση Σημίτη με το νομοσχέδιο Γιαννίτση.

Η κυβέρνηση μειώνει την κρατική χρηματοδότηση στην κοινωνική ασφάλιση, καταργεί την κατώτερη σύνταξη, μειώνει δραματικά όλες τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας και κατά συνέπεια τις ασφαλιστικές εισφορές όλων των ασφαλισμένων και μετατρέπει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση σε ανταποδοτική, δηλαδή σε ατομική-ιδιωτική ασφάλιση. Με τον τρόπο που προωθεί τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ισοπεδώνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΔΝΤ και ουσιαστικά γράφτηκε απʼ αυτό. Δεν έχει καμιά σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Οι ρυθμίσεις του είναι σκληρά νεοφιλελεύθερες, κοινωνικά άδικες και αδιέξοδες. Είναι πολύ χειρότερο και από το νομοσχέδιο Γιαννίτση που είχε αποσυρθεί εσπευσμένα λόγω του λαϊκού ξεσηκωμού που προκλήθηκε.

Η μόνη αποτελεσματική απάντηση είναι η μαζική εξέγερση των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων με στόχο να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Καταργούν ασφαλιστικές κατακτήσεις ενός αιώνα, όλοι και όλες στους δρόμους του αγώνα. 

To Γραφείο Τύπου