Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/09/2004

Δήλωση του συντονιστή του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ για την εμπλοκή ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Ο συντονιστής του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ Δημ. Αδαμόπουλος, έκανε την εξής δήλωση για την εμπλοκή ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας:

Στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ οι ενδείξεις για τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία, γίνονται πλέον βεβαιότητες.

Ο σκοπός, η πλήρης απελευθέρωση των υπηρεσιών υγείας στην επιχειρηματική κερδοσκοπική δραστηριότητα του κεφαλαίου.

Μετά τις συμφωνίες ΟΓΑ με ιδιωτικές κλινικές και Διαγνωστικά κέντρα, την έγκριση στις φαρμακοβιομηχανίες για μεγάλες ανατιμήσεις και τις ανακοινώσεις για «Αυτοχρηματοδότηση Ίδρυσης Μονάδων Υγείας» άρχισε η εκχώρηση πτερύγων ή κλινών του δημοσίου νοσοκομείου στις μεγάλες ιδιωτικές Ασφαλιστικές εταιρείες, που τάχα δεινοπαθούν τα τελευταία χρόνια.

Κατά τα άλλα ο υπουργός υγείας δηλώνει ότι είναι με το δημόσιο τομέα!

Αν αυτή η πολιτική είναι υπέρ της δημόσιας υγείας και υπέρ του δημοσίου συστήματος τότε κατεπειγόντως πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τους πολέμιούς του.

Η συνεχής υποχρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας στη βάση του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ, οι κατευθύνσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για κατάργηση όλων των στεγανών στους επενδυτές κεφαλαίου στην υγεία, αποτέλεσαν πολιτικές που εφάρμοσαν ήδη οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Τα ελλείμματα των νοσοκομείων σήμερα και οι προσπάθειες απαξίωσης του δημόσιου συστήματος αποτελούν προσχήματα για να οδηγηθούμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση τάχα «ρεαλιστικά», με την «λογική» και να οδηγηθούμε στην άλωση και τη διάλυση, με την εφαρμογή και παραπέρα «μεταρρυθμίσεων».

Έχουν όμως γνώση οι φύλακες. Καλούμε σε κοινό μέτωπο στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας -πρόνοιας-ασφάλισης όλους του εργαζόμενους και τους φορείς τους.

Η ποιοτική ολοκλήρωση του δημόσιου συστήματος υγείας αποτελεί εθνική προτεραιότητα. ʼμεση χρηματοδότηση της οργάνωσής του. Κρατικές δαπάνες υγείας στον προϋπολογισμό 2005 στο 5,5% του ΑΕΠ

To Γραφείο Τύπου